Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2008 14:15 - Порно и траур?
Автор: theredwitch Категория: Други   
Прочетен: 11451 Коментари: 52 Гласове:
0

Последна промяна: 24.10.2008 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Предполагам,че вече сте леко шокирани от заглавието.Аз самата доста време се чудех как да озаглавя този постинг и ми се струва,че,колкото и мръсно и скандално да звучи,това заглавие много му приляга.
Ето какво ми се случи днес,което така ужасно ме разстрои и ме провокира да напиша този постинг.
Когато проверих пощенската си кутия днес,между сметките, поредният каталог с намаления на някой си супермаркет и поредното досадно СПАМ писмо от така неприятното ми издателство "Рийдърс Дайджест"(защо ми е толкова неприятно ще обяснявам друг път),попаднах на възможно най-скандалната брошура,забележете на траурна агенция, която съм виждала през живота си.Всъщност, толкова е нелепа, че за момент си помислих, че е безвкусна шега от страна на някой малоумник с много свободно време.Да, ама май не.Състоеше се от две рекламни картички.
Преди да попитате защо е толкова скандална,вижте първата картичка (тази,която беше поставена отпред на въпросната брошура) :

image


Не, това не е оптическа илюзия.Това,което виждате е приказно-фантастичен лунен пейзаж. На преден фон се откроява една, меко казано, разголена кака.Доста разголена.А това,което виждате в горният десен ъгъл, е благата физиономия на един дядо,който благосклонно гледа към каката.Това,както разбирам,явно ще да е изображение на Бог (?!?).В долният десен ъгъл пък виждаме рекламното лого на въпросната траурна агенция,която,както разбрах от брошурата,носи името "СофиА".
Положението става все по-зле,когато обърнем картичката и прочетем следното на гърба й:

image

Гаврите продължават:

image

Е,това вече ми дойде в повече.Побеснях,и то- с основание.
Да не говорим,че не желая да получавам в пощенската си кутия брошури,които ми казват как има кой да се погрижи за мен в Последния ми Път-да,всички сме смъртни, но,съгласете се,никой не желае да размишлява над собствената си смърт, била тя и неизбежна.На гърба на вулгарната картичка със знойната кака,дето уж Бог гледа жадно към нея,пише първо : "Информацията не Ви засяга,но може да помогнете и на други хора."-точно така-НЕ МЕ ЗАСЯГА.Не съм се абонирала да получавам рекламни предложения от траурни агенции.Съмнявам се някой въобще да се е абонирал.А дори и да ме засягаше,вярвайте ми,ТОЧНО към вас не бих се обърнала ако ще да бяхте ПОСЛЕДНАТА траурна агенция!А и честно казано,с тази ваша вулгарна,полу-легална и меко казано нелепа "реклама" не виждам как някой евентуално би се възползвал от вашите услуги.


Някакси безвкусно,нахално и неуважително е фирма,обвързала се с подобен вид услуги да показва на брошурата си разголена кака...и Бог.(?!?)
Фирма,която,чрез естеството на услугите,които предлага,трябва да има поне малко, макар и привидно уважение към християнските ценности.
Нелепо ми е да гледам знойната картичка и на гърба й да чета фрази като :"За смърт и раждане никога не настъпва подходящ момент","В ден на болка и мъка в Болница или домът Ви,ДЕНОНОЩНО може да се доверите и ни съобщите Скръбната вест" и най-култовото - "Денонощно се стараем да помагаме, да дадем всичко от себе си в организиране на последното изпращане на Човека достойно и с уважение".

Мисля,че всякакъв коментар върху горните цитати е излишен.

Понеже картичката е подписана от някой си Венцислав Паламаров,ще се обърна към него (ин)директно,с надеждата,че е запознат с това как се борави с интернет и може би има малък шанс да прочете този постинг-Г-н Паламаров,вие ИДИОТ ли сте?Или просто поредният селски хитряга,който е решил,че е модно да включи малко еротика в иначе "скучните" (?!?) памфлетки,рекламиращи траурни услуги?
Нелепо е.Нахално е.И не съм много запозната с правото на нашата мила страна(не че ако бях,щеше да помогне особено), но някакси не ми се струва и особено легално...Не знам,може юридически да нямате проблем,но,повярвайте ми, г-н Паламаров, морално вашата малка траурна агенция има сериозен проблем.Да, но е работа на някой друг да се оправя с моралните ви дела,не моя. Моята работа е да ви заявя, че не бих искала да получавам още от Вашите "реклами".Конец.

Ако след всичко това,което прочете,мили ми читателю, все още имаш интерес към траурна агенция "Софиа",можеш да ги откриеш (при това денонощно!) на тел : 925 01 74 .



Гласувай:
0



Следващ постинг

1. valsodar - Сбъркали са те с някой муджахидин наверно ?
24.10.2008 14:24
Тя тая агенция работи основно с муджахидини камикадзета, които след като се самовзривят ги очакват ненаситни фурии, обикновенно по 40 парчета на глава .
А чичката с брадата е моллата, припяващ Аллах Акбар :)))

Нали сега дойде модата на сарайните разстрели, разпращат наред, че знаят ли вече кой ще се среща с Доган и кой не ?! :)))
цитирай
2. theredwitch - valsodar:
24.10.2008 14:28
Всъщност,всичките ми съседи получават въпсросната гавра.
В поста забравих да спомена,че предишният път,когато получих "реклама" на траурна агенция,тя беше поставена в плик,който подвеждаше,че е военна повиквателна...
Абе нямам думи.Сигурно си прав,сбъркали са ме с някоя ханъма от неговото обкръжение.
цитирай
3. fenris - тази простотия
24.10.2008 14:31
я получих и аз! Картинката е хубава, но не отива на контекста изобщо, този, който я е направил е пълен кретен! Поздравления за темата! Рекламата отива повече на реклама за агенция за кърмачки, но ако сложат бебе на едната гърда разбира се! а и този разгонен дядо Боже нещо не се връзва и в двата случая!
цитирай
4. theredwitch - @фенрис-мерси.
24.10.2008 14:36
Нямаше как да не ги изтипосам в нета,просто нямаше как.Това е пълна гавра.Искрено се надявам доста хора да звъннат на г-н Паламаров.Аз лично,бих му звъняла всеки ден.
цитирай
5. elos - :)
24.10.2008 14:55
здравей :) защо се ангажираш да мислиш върху такива сложни неща? няма смисъл :) логото с женката е гот - все едно онзи, който се е пренесъл в рая ще си има компания :)) а името на агенцията и името на столицата на България са две коренно различни неща. Помисли, ако ударението е на 'и' вместо на 'о'.. Не е ли име на жена? :) хайде лека и полека :P
цитирай
6. анонимен - -
24.10.2008 15:09
до авторката:
Мисля, че има какво да се направи, дори да не даде резултат - може поне да се пусне жалба, оплакване или нещо подобно - поинтересувай се. Така най-малкото ще имаш някакъв документ... Да... не ми казвайте да си завра ... (автоцензура ;-) ). Нека да си пусне жалбата, пък те после нека се оправдават, че видиш ли, не знаели :-D

до коментари # 5 и 6 - с такива неща шега не бива и едва ли бих използвал точно тази агенция при нужда.
цитирай
7. theredwitch - кетбалоо -защо си мислиш, че на м...
24.10.2008 15:18
кетбалоо -защо си мислиш,че на моята възраст още не съм погребвала някого?напротив,тази година ми се случи.Не съди за човек по възрастта му.Това първо.Второ,картинката не е просто липса на вкус-тя е тотално нелепа и неподходяща.Ти да искаш да получаваш такива в пощенската си кутия през седмица?Едва ли.
Елос,който/която и да си-ангажирам се да мисля по тези неща,щото искам да си мисля,че имам някаква съвест и някаква позиция.Аз съм се ангажирала-мой проблем си е значи.А нещата не са сложни,Елос.Напротив.
цитирай
8. theredwitch - кетбалоо,аз ги подбирах
24.10.2008 15:20
длъжен си да подбираш-нямаш представа явно какви лешояди са хората в този бранш.
цитирай
9. mayacoheleach - Картичката е пошла, да
24.10.2008 15:23
но при нужда обикновено звъниш на първата агенция, която ти попадне под ръка, вярвайте ми! И за друго ми вярвайте. Това изречение: "Денонощно се стараем да помагаме, да дадем всичко от себе си в организиране на последното изпращане на Човека достойно и с уважение" е изключително важно! Който не го е изживял, той си няма представа, до каква степен добрият погребален агент може да помогне на близките.
цитирай
10. theredwitch - @mayacoheleach-всички траурни ...
24.10.2008 15:43
@mayacoheleach-всички траурни агенти пишат подобни неща в брошурите си.И не,не звъниш на първата ти попаднала агенция,щото искаш да намериш най-доброто.Аз погребах дядо си през март.Без помощта на погребална агенция.Беше трудно,да,но сами го изпратихме достойно.Много по-достойно,отколкото която и да е погребална агенция би могла.Въпрос на избор-ние решихме да се справим сами.
@ketbaloo-предполагам,че или не си особено религиозен/религиозна,или имаш лошо чувство за хумор.Или и двете.Нищо лично,мнението ми се базира на коментарите ти.Ще се радвам,ако ме опровергаеш.
цитирай
11. krassko - На мен ми пращаха всяка седмица
24.10.2008 15:52
Събрах двадесетина + още три пъти по толкова от съседите и им ги занесох лично в офиса. Най възпитано им обясних, че НЕ ИСКАМ ДА УМИРАМ и да не ме кандардисват повече. И пак така най учтиво и кротичко казах, че ако получа още една такава покана за пътешествие ЩЕ ИМ ДРАСНА КИБРИТА НА БАРАКАТА ОФИС.
Повече не ми пращат. Културни хора са . Разбират от дърво.
цитирай
12. theredwitch - краско-браво, младежо!явно за...
24.10.2008 15:59
краско-браво,младежо!явно законът на сопата е единственият реално действащ :-)
кетбалу/кетбалоо(кое е правилното?)-не мисля да се развивам в професията погребален агент(макар че,нали знаеш какво казват-че погребалните агенти никога няма да останат без хляб :Р )и не,не работя за "Софиа".А понеже аз съм автор на темата,аз решавам дали си заслужава да й отделям време или не.
А ако починалият ти е близък,не го свършваш това как да е :)
цитирай
13. анонимен - -
24.10.2008 16:01
Същият съм от коментар #7

Така като ви чета коментарите си вадя заключението, че само авторката, theredwitch, знае за какво иде реч. Моят опит е от погребение от преди 2год. и половина, в София. Мога да ви кажа че е потресаващо положението с агенциите. Меко казано.

И въпреки, че може да излезе като реклама, искам да спомена агенцията, която пак бих потърсил при нужда ( дано не ми се налага близките N-години ... ). Това е агенция Хронос.

Бог да прости починалите и да дава живот и здраве на живите!
цитирай
14. rpatel - За мое щастие до сега не съм получ...
24.10.2008 16:36
За мое щастие до сега не съм получавала подобни реклами, но мисля, че определено ще се разстроя. Като се знам каква съм, като нищо ще го приема като лоша поличба, че нещо лошо ще се случи с мои близък и това ще ме натъжи. Така, че много много се надявам на никакви подобни агенции да не им хрумва да си рекламират услугите в моя квартал. А, ако не дай Боже ми се наложи да търся подобни услуги, предпочитам сама да си избера агенцията, а не да се водя от подобни безвкусни реклами.
цитирай
15. анонимен - Гнус
24.10.2008 17:00
Тази брошура е голяма гнус. Добре си написала поста, но най-вероятно собственикът на агенцията не ползва интернет, защото е мутра и си мисли все още че нета идва от кораб-майка базиран някъде над София. Но гадния дебеловратко си е наел кадърен персонал, който разбира от реклама и е вложил пари, изкарани чрез кражби и изнудване в този бинес. А и ако знаеш тази идея колко яка изглежда в очите на 120-килограмовите момчета в анцузи и техните приятелки с мрежести чорапогащници и синджири по дрехите....Не винете автора на брошурата а този който му е платил да я създаде. Автора просто храни семейство. Познавам един художник, който имаше поръчка да нарисува картина на която един лъв разкъсва гола блондинка и я рисуваше защото нямаше избор. Хайде сега познайте кой ще си закачи такава картина.
1. Преподавател по пиано в музикалната академия
2. Известен писател(без Горги Стоев)
3. Гадна миризлива дебела мутра с анцуг.
цитирай
16. theredwitch - до #19-да, гнус е. Жалко, че в малко ...
24.10.2008 17:22
до #19-да,гнус е.Жалко,че в малко от коментарите присъстваше тази дума.И ти си прав/а...Авторът рисува каквото му поръчат,иначе няма да яде...
цитирай
17. guinness - Страхотна безвкусица, която ми е смешна.
24.10.2008 18:34
Като цяло безвкусицата ме разсмива, когато животът ми не зависи от нея :) Виж, за погребението не бях се замисляла. Не е лоша идея да помисля как искам да ме погребат, току виж викнали тези :////

ПП. не разбрах какво те ядосва повече, безвкусицата или това, че ти пускат рекламки в кутията? мен рекламките също ме ядосват, защото са невероятно разхищение на ресурс.
цитирай
18. theredwitch - @guiness
24.10.2008 18:38
Безвкусицата ме ядоса,да.То не е безвкусица,то е някакъв връх на малоумието.
цитирай
19. анонимен - наистина смешка !
24.10.2008 18:40
Благодаряна авторката ,че запозна с нея читателите
А този боклук ,,анонимен,, дето се крие да си каже името ,да не дава мнения ,защото е по смешен и пошъл и от картичката !
цитирай
20. tbblmusic - hahah
24.10.2008 19:58
abe znaesh li poprincip si prava - no v BG nali znaesh kachstvenite hora sa 20%,vsichko drugo e palnej - taka che za da ima rezon cqlata rabora 6to ne se obadi6 na gosporari na efira!ili pakj e kofti ideq 6toto s cel usmivane moje im se naprai bezplatna reklama - no pak tfa e predavane za takiva apsurdi!!!















цитирай
21. theredwitch - @tbblmusic -мисля, че си прав/а, ...
24.10.2008 20:04
@tbblmusic -мисля,че си прав/а,добре ще е този абсурд да стигне до медиите,защото напоследък изглежда,че само по този начин един проблем може да бъде решен-като получи гласност.Само,моля,много моля,пишете на кирилица-лесно е и изглежда по-пригледно.Коментарите на латиница,без значение на съдържанието,ще бъдат изтривани.You have been warned.
цитирай
22. informator - наистина е ужасна, а Бог е нарисуван ...
24.10.2008 21:00
наистина е ужасна, а Бог е нарисуван като някакъв похотливец
цитирай
23. ugov - смъртта
24.10.2008 21:47
картичката е хубава.
не бива смъртта да бъде изобразявана с косата. черна и зловеща.
подходили са нестандартно. смъртта е част от живота.и трябва да се приема като такава.
цитирай
24. monix - Това си е абсолютна гавра спрямо ...
24.10.2008 22:05
Това си е абсолютна гавра спрямо всичко, което уважава и почита човека (по-точно християнина). Но това не трябва да те учудва. Всякакви болни мозъци са напъплили в тая държава и просто няма как да избягаме от тоя хаос и перверзие...Да си имаме...от всичко по малко.
цитирай
25. theredwitch - ugov,смъртта е неразделна част от живота,но
24.10.2008 22:05
в случая това няма нищо общо.Смъртта не бива да бъде изразявана по какъвто и да е начин,що се отнася до реклама на траурна агенция.Име,информация за контакт и рекламно мото са достатъчни,мисля.А ти ако си мислиш,че картичката е хубава,значи имаш много лош вкус.
цитирай
26. monix - ...
24.10.2008 22:07
...
цитирай
27. vminev - [quote] "27. ugov - смъртта ...
25.10.2008 11:18
[quote] "27. ugov - смъртта
24.10 21:47
картичката е хубава.
не бива смъртта да бъде изобразявана с косата. черна и зловеща.
подходили са нестандартно. смъртта е част от живота.и трябва да се приема като такава.
" [/quote] - разбира се, че ще ти хареса! Нима има "нормален" мъж, на който да не му хареса? Голата кака...
Ами- претендирам, че съм нормален мъж и на мен не ми харесва!
Бог, с когото в тази буфосинхронна обява явно се гаврят, Е Свят и е мерзостно да се прави някаква отвратителна психокомбинация между красивата гола смърт, от едната страна на живота и смотаният и глупавоизглеждащ, дори полудебилно, "бог" (или- по-скоро- представата за Него), от другата страна. Нелепо. Грозно. Възмутително. Наскърбяващо Бог, камо ли човека, в чиято пощенска кутия е сложена тази вулгарна богохулна визитка.
България, България! Ти, която си си лепнала експресният етикет "християнска", която рекламираш вещици и чародейки по вестниците си и бълваш всекидневно всякаква нечистота - покай се!!!
*********Владимир*********
цитирай
28. анонимен - ала-бала
25.10.2008 12:01
Моме, вдигни шрифта! Хора с цайси също минават тук, а не всеки от тях има мозила, да натисне заветните Ctrl + няколко пъти. И цялата тази чернилка на блога ти само подсилва тъпнята.
Чичката ми прилича на Карл Маркс, глътнал на екс две виагри, а цицораната на поредната издухана простиутка.
Така и не разбрах какво искаш да кажеш, защото тавтология не чета.
С здраве ...
цитирай
29. theredwitch - до анонимен(#32)
26.10.2008 00:04
Като си тръгнал да плюеш постинга,защо първо не направиш следните неща:1.Напиши си името-поне да знам кой ме храни така.Или нямаш смелост?2.Аз също съм с очила,смешнико-4 диоптъра късогледство,и не ползвам комбинацията контрол+ .Като не го разчиташ,защо си правиш труда да четеш целият дълъг постинг?Като не ти понася на очите-не чети!Относно оформлението на блога-това е МОЯТ БЛОГ и ще го оформям както ми хареса.Като не ти харесва-не го посещавай,никой не те кара насила.
Не разбрах само къде е таФтолофията в постинга?Не си посочил примери.И..а,да...точно така,малоумнико-тафтология се пише с "Ф".Не само че си прост,но си и неграмотен.Съжалявам,че съм толкова рязка,но не толерирам необосновани коментари с тъпо съдържание!
цитирай
30. elos - @9
26.10.2008 11:47
амчи не са сложни нещата, да :) be cool ;)
цитирай
31. анонимен - theredwitch...
26.10.2008 18:52
Ето това се казва умно момиче. Де да имаше повече такива в България. Браво, "моме" ;)
цитирай
32. theredwitch - до анонимен #35
26.10.2008 19:31
Благодаря за комплимента ! :-)
цитирай
33. monix - :) За нищо, все пак това е истина. ...
26.10.2008 19:58
:) За нищо, все пак това е истина. Държа да знаеш откъде идва коментара на анонимкото и затова сега се представям в целия си блясък ;) Поздрави от мен и браво за чудесния постинг. Ама тия българи са били страшни извратеняци, но нали знаеш... секса продава. Нищо чудно в следващата визитка представяща траурна агенция да има и оргия подчертаваща гаранцията, че мъртвецът със сигурност няма да е сам на оня свят :):):)
цитирай
34. radkahair - Чудят се вече как да ни залеят с бе...
01.11.2008 17:58
Чудят се вече как да ни залеят с безвкусен и досаден спам! Пуснах поста ти в свежо нет - надявам се да не се сърдиш. http://svejo.net/home/link_summary/96549-Dnevnicite-na-Chervenokosata-Veshtica-Porno-i-traur Това е линка.
цитирай
35. theredwitch - @radkahair
01.11.2008 18:21
Няма за какво да ти се сърдя,напротив-благодаря ти,че си популяризирал/а постинга. :-)
цитирай
36. анонимен - и аз да се включа
20.11.2008 23:57
http://forum.ide.li/index.php?automodule=blog&blogid=7&showentry=86
цитирай
37. анонимен - aleksei
28.05.2010 06:58
За тези, които не знаят? Изобразеният Господ е самия Венцислав Паламаров управител на траурната агенция. Ха.. Ха. Ако искате да узнаете повече satu2@abv.bg
цитирай
38. анонимен - Венци Попа "a.k.a Паламаров"- по прякор
05.06.2010 14:30
Това е човека, който може да ви изпрати достойно срещу предварително уговорени по телефона 1300 лв. на масата!!!
цитирай
39. анонимен - Не е Бог, това е той тире Венци попа по прякор
05.06.2010 14:33
Когато стане въпрос за погребение или кремация, първо Венци попа пита какво ще ядете?!?
цитирай
40. анонимен - payday loans online 906 9265
18.10.2012 12:43
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#7973>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#17842>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14355 payday loans online
цитирай
41. анонимен - viagra online 971 15799
18.10.2012 17:59
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#5283>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#17199>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#11666 buy viagra online
цитирай
42. анонимен - buy viagra 843 9790
19.10.2012 03:30
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#10274>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#15314>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#4218 generic viagra
цитирай
43. анонимен - cialis 60 mg 12963
21.10.2012 15:36
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#izmjw>cialis online without prescription</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#gxjmo >cheap cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#rqlzl cheap generic cialis
цитирай
44. анонимен - levitra online without prescription 1784
21.10.2012 19:20
<a href=http://orderlevitrahere.com/#fpfiu>levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#kpiie >levitra 10 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#kytgc levitra online without prescription
цитирай
45. анонимен - order kamagra 14138
21.10.2012 23:45
<a href=http://orderkamagranow.com/#vxfpv>kamagra jelly 100mg</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#daqih >kamagra soft</a> , http://orderkamagranow.com/#scxqy order kamagra
цитирай
46. анонимен - viagra 120 mg 7640
22.10.2012 07:55
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#jkigv>cheap viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#ezbnw >cheap viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#wdtqq viagra online without prescription
цитирай
47. анонимен - buy cialis 496 12097
24.10.2012 03:34
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#9920>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#1901>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#9020 cialis online
цитирай
48. анонимен - payday loans 303 4121
24.10.2012 04:24
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#3557>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#3609>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#15517 payday loans
цитирай
49. анонимен - buy viagra 20301
25.10.2012 01:31
<a href=http://viagrastorehere.com/#xbkdb>buy viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#lkdgn >buy viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#ngsyf buy viagra online
цитирай
50. анонимен - cheap kamagra 12398
25.10.2012 09:15
<a href=http://kamagrastorehere.com/#idlla>kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#tbbeg >kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#dzovx buy kamagra
цитирай
51. анонимен - generic levitra
25.10.2012 09:51
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#4036 - buy levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5327>buy levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#6245 online
цитирай
52. анонимен - buy cialis 17040
25.10.2012 16:59
<a href=http://cialisstorehere.com/#lrkni>generic cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#vgsuu >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#yqbxl cialis online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: theredwitch
Категория: Хоби
Прочетен: 25470
Постинги: 3
Коментари: 52
Гласове: 67
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930